top of page

Nyheter

Den tysta kunskapen

Uppdaterat: 12 juni 2018

Vi får ofta frågan: - Hur man ska vara som chef?

Det här tycker vi är intressant eftersom det måste betyda att det finns ett tvivel kring de chefer man träffat på. Är de chefer jag träffat på verkligen bra som chefer?

Svaret är ganska enkelt, var den du är. Det var ju förhoppningsvis för ditt sätt att vara, din personlighet, dina värderingar, dina kunskaper och liknande som du blev utvald att vara chef. Fortsätt då med det!


De allra flesta av oss har en intuitiv känsla för vad som är OK respektive inte OK. En god vän brukade använda begreppet: -Tål det syn? Om Janne Josefsson, eller annan journalist, ringer på dörren imorgon och säger: -Jag har hört att du har gjort så här... Är du då beredd att stå upp och försvara ditt handlande, då tål det syn, annars inte.


Ofta kan man ha en känsla i maggropen som berättar om det du precis är på väg att säga är bra eller dåligt, du vet hur du borde göra, Gör då det!

Den tysta kunskapen handlar just om detta, du vet vad du borde göra, du vet vad som känns bra.

Det är dock inte ovanligt att människor inte gör som man borde. Orsaken till detta är förutfattade meningar om hur man ska vara, trender, nån anan har sagt.., och liknande.

Vårt råd är: Stå upp för dig själv, gör det du tycker är rätt.

Då blir det oftast bra.


Vi kommer att återkomma till den tysta kunskapen i den här bloggen den är nämligen oerhört viktig.


0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page